Hem

Aktuellt

Måleri

Om mig

Äldre måleri

Gästgalleri

Dokument -artiklar

Konstsamling

Kontakt

Foto

Blogg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Foto Anna-Lena Skogman

 
 

Jag har bedrivit den konstnärliga verksamheten som rörelse, bisyssla sedan 1979 och på heltid sedan 2005. I huvudsak är jag självlärd om än jag gått en del kortare kurser i färglära, kroki mm samt en ettårig utbildning vid Institutet för Högre Kommunikations- och Reklamutbildning (IHR). Med viss regelbundenhet har jag haft separatutställningar och medverkat i samlingsutställningar främst inom Norrbottens län. 2010 hade jag  separatutställningar på Bodens Konstgille och på Kalix Konsthall. Jag har även tidigare medverkat i samlingsutställningar utomlands, i Serbien, Bosnien och i Ryssland. I Serbien deltog jag som ensam svensk i en Internationell Konstnärskoloni, i Gamzigrad år 2007. Utställningarna i Bosnien och i Ryssland, St Petersburg, var jurybedömda.

Under årens lopp har mina målningar inköpts av landstinget, länsstyrelsen, vissa kommuner i Norr- och Västerbotten samt  företag och konstföreningar. Ateljén är inrymd i Svarbygården, Norra Svartbyn utanför Boden.

I mitt måleri försöker jag inte fastna i någon stil eller i något manér. Jag söker ständig utveckling och experimenterar ständigt. Därför har jag också med viss regelbundenhet skiftat teknik. Från olja och oljepastellkrita på 80-talet, till akvarell på 90-talet och nu på 2000-talet till akryl. Likaså har mitt måleri blivit mer abstrakt genom åren om än ljusmåleriet med påtagliga grafiska effekter fortfarande är viktigt för mig.

Ibland har jag haftl läraruppdrag åt studieförbund, och även kurser i egen regi. Det har då främst varit i akrylteknik för medlemmar i Bodens Konstförening. Under 2015 har jag haft en privat elev.

Jag har intresserat mig mer och mer för digitalt foto. Under 2011 gick jag kvällskurser på Lärcentrum i Boden och 2014 medverkade jag i en tvådagars workshop inom området. Under 2015 har jag lärt mig göra film, genom en särskild utbildning, anordnad av Havremagasinet i Boden. Där har jag gjort min första kortfilm utifrån eget manus, egen regi och egen redigering.

Nu under 2016 är det mest skulptur som jag fokuserat mig på. Jag arbetar mest i gips,och använder då papp, trä, plast och frigolit för att bygga stommar och former med. Allra roligast är självfallet att sedan måla skulpturerna.

 

 

Om måleriet

CV


Copyright © Roger Sandberg